Age of Empires II Age of Kings

8 septembrie 2012


Age of Empires 2 a venit ca succesorul unui joc ce avea pretenti dar a cam dezamagit. Spre fericirea noastra Age of Empires 2 nu mai are problemele primului joc din serie si ocupa un loc onorabil intre cele mai bune jocuri de strategie din toate timpurile.
Cu toate ca poate rula la rezolutii mari jocul nu are bug-uri grafice si arata foarte curat si mult mai bine decat rivalii sai. Satenii, cladirile, copacii, ceata care nu iti permite sa vezi permanent locurile vizitate si toate detaliile hartii, le recunosti imediat. Daca ai jucat mai multe jocuri de genul, Age of Empires 2 are cu ce sa iasa in evidenta: cladirile sunt realizate mai la scara, astfel primariile si castelele sunt imense pe langa unitatile din joc si ocupa intreaga imagine; in joc sunt patru tipuri de arhitectura si anume orientala, din orientul mijlociu, din Europa de est si Europa de vest care in prima epoca sunt identice dar pe parcurs incep sa se diferentieze si fiecare vine cu specificul zonei respective. Din pacate insa luptatorii arata la fel pentru toate civilizatiile, diferind doar unitatile specifice fiecarui popor. Cu toate ca arata la fel, ele arata bine si ai de uned alege deoarece sunt multe tipuri de luptatori: cu sabia, arcasi, cavaleri, preoti catapulte si multe altele.
 Age of Empires II Age of Kings
Interfata este foarte simpla si utila si iti pune la dispozitie toate comenzile necesare. Iti explica detaliat fiecare unitate sau tehnologie pe care poti sa le faci, poti aseza armata in ce formatie vrei tu, poti selecta cu un singur click taralu care sta de geaba si sa il pui la munca, poti activa diferite waypoint-uri pe care trupele sa le respecte.
Alte detalii minore dar care fac diferenta sunt spre exemplu felul cum se deplaseaza o armata formata din trupe mai lente sau mai rapide, si anume nu se duce fiecare de capul lui si raman impreuna deplasadu-se cu totii la viteza celui care merge cel mai incet. Dupa ce soldatii tai castiga o batalie, se duc repede catre cea mai apropiata amenintare si ataca.
Cu toate ca are patru stiluri arhitectonice si unitatile sunt la fel, ai fi crezut ca cele 13 civilizatii sunt identice. Dar te inseli, producatorii au reusit sa faca in asa fel incat fiecare civilizatie sa se simta diferit. De exemplu fiecare civilizatie vorbeste in limba de origine, fiecare civilizatie are dupa cum am mai spus o unitate unica, si de asemenea mai are si avantaje unice referitoare la istorie si cultura. Age of Empires II Age of Kings
Pentru a-ti dezvolta civilizatia la nivelul maxim nu este de loc usor in ciuda interfatei elegante. Originalul Age of Empires a fost criticat pentru combinarea strategie turn based din Civilization cu cea real time din Warcraft. Dar Age of Kings profita de avantajele acestei combinatii oferind un imens arbore de tehnologii si un gameplay profund, corespunzator celor din alte strategii turn based. Mereu trebuie sa te gandesti pe ce resurse te axezi pentru ca necesarul de aur sau piatra variaza pe parcursul jocului.
Datorita numarului relativ mare de unitati trebuie sa stii sa le controlezi si sa fi rapid cu mouse-ul pentru ca altfel nu ai cum sa castigi o batalie in Age of Kings. Daca inamicul tau se bazeaza mai mult pe o tactica te poti concentra asupra unie metode de a rezista atacurilor si chiar de a intoarce scorul, tot ce trebuie sa faci este sa iti creezi cat mai rapid trupe bune in minicirea trupelor inamice si tarani trebuie pusi sa lucreze pe ce iti trebuie tie pentru a creea acele unitati.
Trupele de infantere pot fi oprite simplu cu un zid, o armata de arcasi poate fi nimicita de calareti, dar foarte greu ar distruge masini de lupta sau catapulte. Pana la urma ideea jocului este bazata pe banalul model piatra-foarfece-hartie.
 Age of Empires II Age of Kings
Jocul iti ofera si diferite moduri de joc, printre care cinci campanii istorice unde controlezi lideri legendari cum ar fi Ioana d’Arc, Frederick Barbarossa, si Genghis Khan dar aceste campanii sunt cam scurte. Nu este nici o problema deoarece jocul continua pe death-match unde potis a te lupti impotriva a pana la 7 alte civilizatii.
Nu are importanta cum il joci, sansele ca acest joc sa iti placa sunt foarte mari si nu pentru detaliul istoric, ci datoita complexitatii. Si daca ai mai si jucat alte strategii real time nu are cum sa nu iti placa aceasta capodopera creata de studiourile Microsoft!

1 Comment
  1. Anonim Said,

    I do not know if it's just me or if everybody else encountering problems with your website. It appears as though some of the written text within your content are running off the screen. Can somebody else please provide feedback and let me know if this is happening to them as well? This may be a problem with my web browser because I've
    had this happen before. Appreciate it

    Here is my webpage ... Free Online Games

    Posted on 18 mai 2013, 04:46:00

     

Call of Duty: Black Ops II

Posted by Xtrem
06.09.2012

BATMAN: ARKHAM CITY

Posted by Xtrem
06.09.2012

DIABLO III

Posted by Xtrem
07.09.2012

HITMAN

Posted by Xtrem
06.09.2012

NFS Most Wanted

Posted by Xtrem
06.09.2012