GTA Vice City

8 septembrie 2012


In universul GTA sunt prezentate 3 orase mari copiate dupa binecunoscutele: New York, Miami si Los Angeles.
In GTA Vice City ne regasim in Miami-ul anilor 1986, lucru care se reflecta prin haine, masini, lumini, si prin atmosfera creeata de combinatia acestor aspecte.
Jucatorul ia rolul lui Tommy Vercetti, un asasin al Mafiei care a fost eliberat dupa ce a stat 15 ani in inchisoare pentru ca a omorat 11 oameni. Liderul organizatiei pentru care ai lucrat, Sonny Forelli, se teme ca prezenta lui in Liberty City va starni tensiune si va atrage atentie asupra organizatiei. Pentru a preveni asta, Sonny il “promoveaza” si il trimite ca reprezentant al sau in Vice City unde urma sa incheie o tranzactie de cocaina. In timpul intalnirii are loc o ambuscada a unui grup necunoscut, si are ca rezultat moartea celor doi bodyguarzi ai lui Tommy si moartea dealer-ului, Victor Vance. Cu toate ca reuseste sa scape in viata, el pierde atat banii lui Forelli cat si drogurile. GTA Vice City
Tommy se intoarce la apartament si il suna pe Sonny pentru a-l informa de cele intamplate. Totodata ii promite ca ii va aduce banii si cocaina si va afla cine a fost responsabil pentru ambuscada si il va omori.Tommy se intalneste cu avocatul lui Forelli, Ken Rosenberg care il indruma pe Tommy sa contacteze un traficant ex-militar, colonelul Juan Garcia Cortez.
In timp ce Tommy asteapta rezultatele investigatiei lui Cortez, se intalneste cu producatorul Kent Paul, cu mogulul Avery Carrington si cu un criminal pe numa Lance Vance. Lance o sa il ajute pe Tommy deoarece fratele sau este cel care a fost omorat in ambuscada in care Tommy a pierdut atat banii cat si drogurile, si vrea sa se razbune pe atacatori.
Tommy lucreaza pentru colonelul Cortez pentru care face tot felul de servicii, de la diferite curse de ridicat comisioane pana la asasinate. Una dintre misiunile lui pentru Cortez este de a asigura paza pentru Ricardo Diaz, un lord al drogurilor, in timpul unei tranzactii cu o banda cubaneza Los Cabrones, care a fost atacata de o banda de haitieni. Astfel Diaz in angajaza personal pe Tommy, iar acesta accepta cu toate ca nu prea il place, dar banii care ies sunt mult mai multi.
Tommy afla de la Cortez ca Gonzales, un locotenent al acestuia, a fost partial responsabil de ambuscada si il omoara pe acesta cu o drujba. Tommy in continuare isi planuieste atacul urmator, dar este fortat sa se grabeasca pentru ca Lance Vance vrea sa se razbune, dar este capturat si torturat intr-un depozit de fier vechi. Tommy se grabeste sa il ajute, elimina garzile care il tineau pe Lance si impreuna se duc sa cucereasca vila lui Ricardo cu armele de la Lance si il vor executa pe Diaz in biroul lui. Cu Diaz mort si colonelul Cortez fugind din tara imperiul de droguri se destrama si Tommy si Lance preiau puterea si devin noii lorzi ai drogurilor. GTA Vice City
Tommy devine noul sef al organizatiei si cu cat devine mai bogat si mai puternic, Lance devine mai paranoic pana la punctul cand isi abuzeaza proprii bodyguarzi si il suna constant pe Tommy in stare de isterie.
Tommy de asemenea se aliaza cu Los Cabrones impotriva haitienilor, cu toate ca este in acelasi timp hipnotizat de Poulet pentru a ajuta haitienii. In final insa, Tommy si cubanezii pun explozibil in fabrica de droguri haitiana, terminand banda odata pentru totdeauna.
Tommy achizitioneaza de asemenea un depozit de taxiuri, un club de streaptease, un club de noapte, o editura, o companie de inghetata care de fapt vinde droguri, o companie de filme pentru adulti, devine bodyguard-ul solistului unei trupe rock, devine membru onorabil intr-o banda de motociclisti si reuseste sa dea o spargere de proportii la o banca.
Eventual familia Forelli afla ca Tommy a luat puterea in Vice City fara a trimite nici un ban acestuia. Trimite recuperatori pentru a lua banii de la Tommy, dar acesta ii omoara. Sonny insusi se deplaseaza in Vice City, cu o armata de traficanti si benzi de infractori, pentru a lua banii cuveniti. Cand ajung la vila lui Tommy, acesta vrea sa le dea bani falsi, dar Lance il tradeaza si ii spune de banii falsi. GTA Vice City
Finalul jocului, asemanator filmului Scarface, se desfasoara in vila lui Tommy, unde se da batalia finala intre el si Sonny. Tommy il ucide mai intai pe Lance care incearca sa fuga pe acoperis cu elicopterul. Cand coboara se intalneste cu Sonny si acesta ii dezvaluie ca el i-a tras teapa acum 15 ani si l-a facut sa omoare cei 11 oameni care il asteptau. Intr-o lupta cinematica, Tommy il omoara pe Sonny si astfel devine regele indisputabil al drogurilor avadu-l pe Ken Rosenberg ca mana dreapta.
Jocul este insa mai mult decat povestea, avand la dispozitie oricand intreg orasul. Daca vrei sa faci o cursa poti sa o faci cand vrei tu si astfel descui masini mai rapide pe care nu le gasesti pe strada. Poti oricand sa te plimbi cu elicopterul, cu masina, cu motocicleta chiar ci cu avionul sau barca. O misiune memorabila este aceea cu elicopterul de jucarie cand trebuie sa amplasezi mai multe bombe in bloc, controlul elicopterului fiind extrem de complicat, dar si recompensa pe masura. Alta misiune deosebita este cand controlezi avionul si trebuie imprastii fly-ere in tot orasul, sau misiunile de la studiourile de filme pentru adulti…ce sa mai, toate misiunile au ceva ce te atrage, au ceva specific, ceva ce m-a facut pe mine sa il termin de 3 ori!
Grafica este superba si arata excelent atmosfera pe care o reda! Este acel ceva pe care nu il gasesti decat in orasele ca Miami sau Barcelona, plajele sunt superbe iar noaptea cluburile te atrag prin luminile fascinante.
Muzica este un alt punct forte al jocului, posturile radio avand dintre cele mai cunoscute piese printre care Billie Jean, Self Control si multe altele.
Fara nici un aspect negativ jocul este automat un must-have, un joc de nota 10!

1 Comment
  1. Anonim Said,

    Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say
    that I've really enjoyed surfing around your blog posts. After all I'll be subscribing to your rss feed and I hope you
    write again soon!

    my web blog - Juegos Online Gratis

    Posted on 11 apr. 2013, 14:37:00

     

Call of Duty: Black Ops II

Posted by Xtrem
06.09.2012

BATMAN: ARKHAM CITY

Posted by Xtrem
06.09.2012

DIABLO III

Posted by Xtrem
07.09.2012

HITMAN

Posted by Xtrem
06.09.2012

NFS Most Wanted

Posted by Xtrem
06.09.2012