Cu toti stim ca cel mai bun calculator de gaming este cel cu piesele compatibile de ultima generatie, dar de unde putem lua aceste piese cu preturi mai mici decat in magazinele de pe bulevardul Unirii sau mai stiu eu de unde ? Simplu, de pe internet ! Eu unul mi-am achizitionat un super calculator de ultima generatie cu 60 de milioane, dar mi-am dorit si niste componente bine puse la punct,cum ar fi placa video Nvidia GTX295 de aproape 2 gb memorie, sau procesorul intel xtrem II care a costat 16 milioane si placa 23 de milioane ! Toate aceste piese le-am achizitionat de pe Emag .






Cel mai bun calculator se construieste din piese .. nu se va cumpara niciodata un calculator cu toate piesele cum ar fi in Cora cu 20 de milioane o saracie...

Sa incepem cu carcasele de calculator , acestea pot fi fie cu sursa sau fara:
Eu unu as alege Carcasa Antec Tower Twelve Hundred costa 8 milioane si are 6 ventilatoare si este fara sursa !







Dupa carcasa eu zic ca urmeaza procesorul. V-as incuraja sa va luati un Intel deoarece Amd-ul a cazut foarte rau si nu mai e ce a fost odata...










Dupa procesor urmeaza placa de baza , Eu as merge pe mana Nvidia mai precis un SLI care dupa parerea mea e cel mai bun dupa paita si costa 8 milioane.










Dupa ce ne alegem placa de baza putem sa ne alegem placa video,bineinteles aici depinde ce ati vrea sa faceti cu placa, sa va jucati sau sa va uitati la filme,poze, etc. (propun nVidia Geforce)








Dupa placa video ar urma hdd-urile ca vorba aia conteaza cel mai mult , cu cat mai mare capacitate cu atat mai bine .









Acum hai sa alegem memorile ram , V-as recomanda sa va luat DDR3 pentru ca e ultima generatie si se misca foarte bine , si la fel si palca de baza sau video se misca bine pe DDR3 .










Aproape am terminat cu configurarea PC-ului dar acuma urmeaza partea in care vrem performanta , si acum ma refer la sunet , daca doriti sa scapati de sunetul de pe placa de baza uitati aici cateva placi.









Ne-am ales palca de suntet , hai sa ne alegem dvd-romul , V-as spune sa va alegiti un bluray , e ceva cam scump dar claritatea este foarte buna mai ales pentru filme !










Am scapat de dvd sa ne luam si un tv-tunner , am plasat mai jos si cateva tv tunnere bine calificate.











In mare parte floppy-urile nu prea se mai poarta , dar ca sa fie am pus si cateva floppy-uri , Eu as pune in locul floppy-ului card reader, are aceasi dimensiune cu floppy-ul si citeste cardu-ri,usb-uri etc...










L-am terminat! Dar tine-ti minte, toate trebuiesc compatibile , asa ca consultati-va cu un specialist inainte de a va apuca sa aruncati banii, ca sa nu fie degeaba !




2 comentarii
  1. Anonim Said,

    Multumesc pentru ajutor

    Posted on 18 iun. 2009, 19:17:00

     
  2. Mihai Said,

    Si eu mi-am luat un calculator de la emag ... ma costat 26 de milioane .. am facut cercetari pe internet ... si emag e cel mai ieftin

    Posted on 21 iun. 2009, 18:12:00

     

Call of Duty: Black Ops II

Posted by Xtrem
06.09.2012

BATMAN: ARKHAM CITY

Posted by Xtrem
06.09.2012

DIABLO III

Posted by Xtrem
07.09.2012

HITMAN

Posted by Xtrem
06.09.2012

NFS Most Wanted

Posted by Xtrem
06.09.2012